Våra projekt

Våra projekt


Se vad vi jobbar med!

Renovering av torpet

Våren 2019

Barnen hade växt ur sina gamla påplatsenbyggda våningssängar och köket behövde renoveras. Genom att ändra på planlösningen så öppnades nya möjligheter till sovrum/vardagsrum, kök och matdel. Genom att använda gamla plank från ett uthus i Kållered så notades en ny bänkskiva och passades in. Kakel sattes på plats och hyllplan av samma brädor sattes upp. Det gamla trägolvet togsfram och målades i en ljusgrå färg. En ny öppning mellan rummen sågades ur och en ny ingång till torpet används nu. Tapeter sattes upp som var tidstypiska för åldern på huset. Pärlspont i taket som vitmålades och till sist så inreddes torpet med gamla minnen som äntligen hittat hem.

Renovering av lägenhet

Höst 2019

En lägenhet från 50-talet som inte varit renoverad sedan 70-talet köptes in och renoverades. Kök, badrum och golv bevarades så långt detta var möjligt. Köket var original från 50-talet med scharmiga skutluckor och skåp. Eftersom budgeten var begränsad till 50.000 kr så bevarades köket men det gamla vackra niloniumgolvet gick inte att rädda. Så med nya ytor på bänkskiver och golv så fick köket liv igen. Sovrummet fick nytt golv, tapet och renoverade garderober. Vardagsrum och hall fick tillbaks sitt vackra fiskbensmönstrade parkett och nya tapeter. I badrummet målades tak och våtrumstapet sattes upp. Badkar och inredning i vitt. I hallen möts du av en värme och romantik med den mörka tapeten. Känsla av harmoni och lugn präglar nu lägenheten igen. 

Romatiskt badrum

Vinter 2018

Vi ville fräscha upp detta 90-tals badrum och genom att tapetsera om, måla golv, kakel och tak så var ytorna redo.  Eftersom vi inte bröt några ytskikt så behövde vi inte tänka på att köpa in någon som garanterade renoveringen såsom man behöver om man tex kaklar om. 

Vi gjorde om på layouten och använde oss av gamla möbler, badkar köpt på blocket, köksskåp och bänkskiva för att skapa det rum och den känsla vi ville ha. Färgerna knöt samman möblemanget och detaljer som kristallkrona, guldspegel och lampetter fick känslan att bli komplett. 

Känsla av strandfynd i renoverat badrum
Vinter 2019

Vi ville fräscha upp detta 90-tals badrum och genom att tapetsera om, måla golv, kakel och tak så var ytorna redo.  Eftersom vi inte bröt några ytskikt så behövde vi inte tänka på att köpa in någon som garanterade renoveringen såsom man behöver om man tex kaklar om. 

Vi gjorde om på layouten och använde oss av återvunnet material från Slakteriet i Hindås. Bord och hyllor som glömts bort fick nytt liv genom rengöring, och omgjort ytskick som passar in i våtrrumsmiljöer. Spegel hade vi på vinden, lampor och blanare inköpta på Ikea.  

Återfunnet/Återvunnet


Genom material vi hittar på loppis eller som skänks till oss bygger vi om, skapar eller renoverar vi dessa till något nytt eller till sitt ursprung. Gå in på vår webshop där vi lägger ut de alster vi har. Eftersom vi inte alltid vet vad vi hittar så är det unika produkter som i vissa fall enbart finns en utav.